0407576816

Siltakatu 14 A 10, 80100 Joensuu mikko.lohilahti@perheterapiakeskus.fi

Ajankohtaista

1.12.2019

Muutin uusiin tiloihin osoitteeseen SILTAKATU 14 A 10.

 

7.7.2016

Yirtyksen omistajuudessa tapahtui muutoksia 30.6.2016. Mikko Lohilahti osti Kirsi Räsäsen osakekannan ja omistaa nyt yrityksen yksin. Kirsin yhteystiedot pysyvät ennallaan, Kirsi päättänee ammatinharjoittajana toimimisesta kesän ja alkusyksyn aikana.

 

24.03.2016

Käy tarkastamassa meidän uusi koulutus!

 

7.9.2015

Uusina yhteistyökumppaneina aloittaa Perhekuntoutuskoti Ariannen yrittäjät. Ari ja Anne Santala käyttävät tilojamme vastaanottotyöhön 15.9.2015 alkaen. Arin ja Anne yhteystiedot:

 

Ari Santala
Psykoterapeutti, seksuaaliterapeutti ja työnohjaaja.

Kela-oikeudet: yksilöterapia, pariterapia, perheterapia ja vanhempain ohjauskäynti.
p. 0500 584 895
ari.santala (at) arianne.fi

 

Anne Santala
Psykoterapeutti (VET), seksuaaliterapeutti, työnohjaaja.

Kela-oikeudet: yksilöterapia, pariterapia, perheterapia ja vanhempain ohjauskäynti.
p. 050 589 1588
anne.santala (at) arianne.fi

 

 

7.9.2015

Kuopiossa on alkaa helmikuussa 2016 perhe- ja pariterapian psykoterapeuttikoulutus. Koulutuksessa noudatetaan Jyväskylän yliopiston hyväksymää perhe- ja parierapian psykoterapeuttikoulutusohjelman opetussuunnitelmaa. Koulutuksessa on mahdollisuus työnohjausryhmiin Kuopion lisäksi Mikkelissä ja Joensuussa. Hakuaika on lokakuu 2015.

Tässä linkki www.jyu.fi/psykoterapeuttikoulutus

 

1.11.2014

Keväällä teimme yritysjärjestelyjä siten, että Tuula Tiainen luopui osuudestaan yrityksessä. Tuula on jatkanut toiminimellä työn tekemistä ja tuula on nyt vuokralaisena Perheterapiakeskuksessa.

 

Toinen ammatinharjoittaja vuokralainen on psykoterapeutti Jorma Suvanto.

 

Itä-Savon sosiaali- ja terveyspiiri on työllistänyt Mikkoa aktiivisesti. Kotikäyntien määrä on ollut huomattava Savonlinnan seudulla ja työ onkin ollut erittäin antoisaa.

 

Kirsi on ollut pariterapiakoulutuksessa. Joensuun kaupunki ja mielenterveyskeskus ovat satsanneet pidempiin koulutuksiin edelleen vaikeasta taloudellisesta tilanteesta huolimatta. Mielenterveyskeskuksessa onkin koulutettu niin yksilöterapeutteja kuin perheterapeutteja kunioitettava määrä viimeisen kymmenen vuoden aikana.

 

Psykologian oppiaineen  professori Aarno Laitila on pitänyt kliinisen työn tuntumaa yllä osallistumalla muutamiin asiakastapaamisiin Perheterapiakeskuksessa. Harvinainen yhteistyön mahdollisuus on ollut meille antoisaa ja toivottavasti myös Aarnolle.

 

19.1.2014

Joensuun Perheterapiakeskus Oy on nyt reilun vuoden ikäinen yritys. Olemme lähteneet liikkeelle osa-aikaisesti toimien. Olemme osallistuneet muutamiin kilpailutuksiin palvelun tarjoajista kuten Pohjois-Karjalan keskussairaalan terapiapalveluiden kilpailutukseen ja Itä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelupiirin terapia ja työnohjauspalveluiden kilpailutus kesällä 2013.Töitä meillä on ollut mukavasti aikaan nähden, joka on ollut käytettävissä. Ostopalvelut ja työnohjaukset ovat olleet suurin tulon lähde. Itsemaksavia asiakkaita on ollut tasaisesti, vaikka emme ole juuri mainostaneet itseämme.

 

Tammikuussa päättyi viides perhekeskeisen työn koulutus, jota olemme Kuopiolaisen perheterapeutti Tapio Ikosen johdolla vetäneet. Perheterapiakeskuksen rooli on ollut työnohjauksien pitäminen koulutuspäivien välillä. Vuoden mittainen koulutus on ollut myös kouluttajille opettavainen kokemus ja seuraavaan koulutukseen kokeillaankin uudenlaista rakennetta, jossa teoria ja ohjaus limittyvät kiinteästi toisiinsa.

 

Kuntien kiristynyt taloustilanne ja säästöpaineet näkyvät ja kuuluvat puheissa selkeästi. Kunnat myös järjetelevät palveluita uudelleen tavoitteena oman kuntouttavan toiminnan lisääminen, joka onkin hyvä suuntaus. Ilman lisäsatsauksia oman toiminnan lisääminen ja siten säästöjen hakeminen uhkaa jäädä paikkaamiseksi, jossa peittoon syntyy uusia reikiä vanhoja tilkitessä. Hyvä, että uusia tapoja ratkaista palveluiden järjestämisenkin pulmia etsitään. Valtakunnan ratkaisut kummittelevat taustalla ja päätösten tekeminen nykyisessä tilanteessa on haastavaa. Psykiatriatalon ensimmäisen vaiheen valmistuminen Tikkamäelle on erinomainen asia. Nyt lasten- ja nuorisopsykiatrian palvelut ovat keskitetty yhteen paikkaan.

 

Joensuun Perheen talon käynnistynminen kunnolla syksyllä 2013 on ollut merkittävä lisä erityisesti nuorten perheiden arkeen.

 

Joensuun Perheterapiakeskus Oy kiitää vuodesta 2013. Vuosi 2014 olkoon antoisa meille kaikille.