0407576816

Siltakatu 14 A 10, 80100 Joensuu mikko.lohilahti@perheterapiakeskus.fi

Perhe- ja pariterapia

Pari- ja perheterapioita tarjoan niin itsemaksaville asiakkaille kuin myös julkisen sektorin ostopalveluina sekä Kelan tukemana kuntoutuksena.

 

Itse maksaen yleisin syy haketua palveluihin on parisuhdeongelmat. Pari- ja perheterapiassa käyntien tiheys on yleensä harvempi kuin yksilöterapioissa. Jos tilanne ei ole akuutti, niin käyntien välit ovat usein kahden – neljän viikon välein. Yksi käyntikerta on yleensä 1,5 tunnin pituinen.

 

Vanhemilla ja perheillä on mahdollisuus saada myös Kelan tukea pari-ja perheterapiaan. Lasten ja nuorten ongelmien hoidossa perheterapia ja vanhempien tukikäynnit ovat erinomainen hoitomuoto lapsen tai nuoren yksilöhoidon rinnalla. Myös aikuisten ongelmien hoitoa voi toteuttaa perheterapiana. Tätä pitää osata kysyä lääkäriltä, jotta hän tekee lausunnon ajatellen perheterapiaa.

 

Tuki perheterapiaan on suhteessa parempi kuin yksilöterapiassa. Kuntoutusterapiana perheterapiaa on mahdollista saada kahden terapeutin tekemänä, joka pitää mainita lääkärin lausunnossa. Kahden terapeutin käyttö perheterapiassa on hyödyllistä ja asiakkaan edun mukaista.

 

Kelan sivut:

http://www.kela.fi/tyoikaisille_kuntoutuspsykoterapia

http://www.kela.fi/lomakkeet KU131 on lomake, jolla haetaan tukea psykoterapiaan

http://www.kela.fi/tyoikaisille_kuntoutuspsykoterapia